Kevättä ilmassa...

Tuorepuuro...paras puuro

Nyt sitten päätin, että unohdan tuon painon tarkkailun ja keskityn vain tähän terveellisempään elämään. Yritän pitää kiinni jo opitusta hyvistä tavoista, etten vaan lipsahda takaisin sinne sokerikoukkuun.

En oikeestaan ole pettynyt, koska tiedän syöväni kuitenkin 80 prosenttisesti terveellisesti. Katson kuitenkin, että tuo 20 prosenttia herkuttelua kuuluu osana elämääni. Ja se on sen arvoista. Liikunta mulla on pysynyt koko tämän kahdeksan vuotta mukana, joten siitä pidetään kiinni. Nyt olikin vähän taukoa, kun oli pakko huilata pitkittyneen flunssan takia.

Positiivista on myös se, että vatsani voi paremmin. Mutta olen myös huomannut vatsani heti oireilevan, kun sorrun syömään noita herkkuja. Varsinkin vehnäjauhojen syöminen isommissa määrin tuntuu heti vatsassa. Nytkin viikonlopun herkuttelun takia saa kärsiä. Hyvä seura, se antaa hyvän syyn herkutteluun.

Paluu arkeen alkaa ja taas maistuu tuorepuuro. Aamuisesta puurosta on tullut tapa, se on vain niin hyvää... Ja koska tuorepuurossani on yksi osa on rahkaa, se tuntuu myös pitävän nälkää hyvin.

Annoskokoni taitaa olla hieman liian suuri, joten vähäsen voisi lautaselta karsia, siis pienemmät lautaset käyttöön. Siinäpä siis seuraava askel. Mulla kun ei ole ongelma tuo  syömisen vähyys, paremminkin päinvastoin. Olen totuttanut vatsani säännölliseen ateriarytmiin ja vatsani kyllä ilmoittaa olostaan kurnimalla. Nälkä, se ihana tekosyy syömiselle.

Mutta hei, missään tapauksessa en ole luovuttanut. Samoilla jutuilla jatketaan, enemmän vihanneksia ja juureksia, sopivasti liikuntaa ja ennenkaikkea roppakaupalla iloista elämänasennetta, niillä nyt jatketaan.

Ja edelleenkin on vielä vara parantaa.
Esimerkiksi edelleenkin noi venytykset jää tekemättä ja ruokailussa voi edelleenkin tehdä niitä vieläkin terveellisempiä valintoja.  Tässä kun on tätä aikaa vielä, koko elämä.
Kardemummakahvi


"Kissojen kanssa käytetty aika ei ole koskaan tuhlattua aikaa". - Sigmund Freud

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ympäristön vaikutus muutokseen

Tulossa jäätelökesä

Polar Ignite, uusi ystäväni