9 pitkää viikkoa

Kakku

Viime viikkoon taas mahtui repsahduksia. Ikää tuli lisää ja sen kunniaksi korkkasin suklaarasian, joita oma lähikauppa tarjosi halvalla. Siis lankesin taas siihen, kun sai halvalla. Juu ja käytiin pizzallakin. Ja join muutaman oluenkin. Hui kauheeta!

Kokeiltiin myös nyhtökauraa jo kolmannen kerran. Tällä kertaa pannulle pääsi nyhtökaura pyörykät. Juu ja tyly tuomio tuli, nämä siirtyi meidän "älä enää ikinä osta" -listalle. Kyllä nyt täytyy myöntää, että tämä nyhtökaura ei vaan ole meidän juttu. Mutta kokeilematta ei voi tietää. Ajattelin, että vois tota lihan syöntiä vähentää, mutta voisko sen kuitenkin tehdä ilman noita "lihan" korvikkeita.

Tästä kokeilusta innostuneena keksin uuden dietin,  tee paljon pahaa ruokaa, mutta syö vaan vähän. Eikä taatusti tee mieli ottaa lisää. Ainoastaan huono puoli oli dietin kallis hinta. Onneks mä en olekkaan dietillä, vaan yritän tätä elämäntapamuutosta.

Juu enkä oo luovuttanut, vaikka lipsahduksia on sattunut. Ne kuuluvat osana tähän muutoskeen. Kuitenkin olen pystynyt pitämään pääosin terveelliset ruokailutottumukset. Oikeaa ruokaa ja terveelliset eväät ovat olleet lähes jokapäiväiset ohjenuorat. Noi kasvikset vaan on vähän tökkinyt ja osittain olenkin korvannut niitä Hevishoteilla ja valmissalaateilla. Mut totuuden nimissä on todettava, että syön oikeasti enemmän vihanneksia ja kasviksia kuin ennen. Joten pikku askelin eteenpäin.

Olen huomannut, etten edelleenkään syö päivässä puolta kiloo  kasviksia. Jotenkin noihin eväisiin (eli usein rahkaa) ei viitsi kasviksia sotkea. Tosin laitoin rahkan joukkoon jo Hevishotteja. Pääruoka sisältää kyllä niitä, mutta kun syön vain yhden oikean ruuan, kasvikset jää vaan vähiin. Marjoja on kyllä tullut syötyä riittävästi.



Eli tekemistä riittää. Liikunnasta pidin lomaa tarkoituksella. Kylmä ilma antoi hyvän tekosyyn käpertyä sohvalle. Lisäksi söin "burana"kuurin ja koitin olla rasittamatta tuota kipeetä kättä. Maanantaina taas uudella innolla rautojen kimppuun.

 Ja noi turhat tarjoukset täytyy oppia ohittamaan. Hittojako piti toi suklaarasia ostaa kaappiin, siellä se koko ajan muistuttaa olostaan. Täytyy piilottaa se jonnekin. Mutta nyt taas hyvää alkavaa viikkoa kaikille. Jaksaa, jaksaa....

"Lihakset tulevat ja menevät, mutta läski on ikuista."

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ympäristön vaikutus muutokseen

Tulossa jäätelökesä

Polar Ignite, uusi ystäväni