Toinen viikko takana


Toinen viikko takana. Paino on laskusuunnassa, joten taputukset paikallaan.

Energistä oloa yhä odottelen, mutta muten olo on aika bueno. Olen nukkunut paremmin, liekö syynä hiilaripitoisen iltapalan syöminen. Käänsin aamupalan ja iltapalan toistepäin.

Tiistai oli vaikein päivä, elimistö huusi sokeria. Päätä särki ja olo oli vetämätön. Lisäsin rahkaan lusikallisen sokeripitoista luumuhilloa. Ehkä se auttoi, kun sen enempää en sortunut makeaan.

Yhden aterian olen syönyt joka päivä ja vehnää olen vältellyt. Kokonaan en pystynyt vehnää välttelemään, koska päivänä eräänä sorruin susheihin. Soijakastikkeessa on vehnää, mutta söin silti. Muutenkaan en ole absolutisti tässäkään asiassa. En pidä ehdottomuudesta jos ei ole ihan pakko.

Varsinaisesti nälkää en ole kokenut, mutta maha on ilmoittanut näläntunneesta välillä. Se on vaan ilmotellut, että olis ruaka-aika. Aikaisemmin napostelut, ne ohimennen vedetyt huomaamattomat herkut, piti kurinan poissa.

Ruokapäiväkirjaa pidin puolitoista viikkoa ja se riitti tähän hätään. Ruokailu on suunnilleen kohillaan ja kaloreitakin syön riittävästi. Niin, helposti tulee syötyä liikaa, mutta näin alussa myös liian vähän. Pienillä miinuskaloreilla mennään, koska haen tällä muutoksella maltillista painonpudotusta.

Jätän päiväkirjan taustalle tueksi, sillä voi aina silloin tällöin katsoa jonkun päivän ruuat. Perusrunko syömiselle on kuitenkin löytynyt, joten en tarvitse päivittäistä valvontaa syömisilleni. Tää oli jo ennestään tuttua mulle, joten pääsin helpolla.

Viikonloppuisin sallin itselleni herkkupäivän, mutta vain yhden ja kohtuudella. Se onnistui hyvin. Näin jatketaan.

Kahvihetki


Huomasin olevani kuin rautakanki, joten seuraava lupaus on lisätä venyttelyitä ja liikkuvuusliikuntaa. Joten liikkuu, liikkuu...

"Elämä on jumalten juomaa. Sen maku on kohtalon luomaa ja kypsyys vuosien tuomaa."

Kommentit

  1. Hei!
    Löysin blogisi, kun päätin viimein itsekin tarttua härkää sarvista ja aloittaa elämäntapojen uuteen uskoon laittamisen. Jään seurailemaan edistymistäsi. Hyvältä kuulostaa! :)

    Ja vehnästä: Itse lopetin vehnän syömisen kaksi ja puoli vuotta sitten kokeiluluontoisesti, koska olin kärsinyt jatkuvista vatsakivuista. Ruokavalion muutos auttoi eikä samanlaisia kouristuksenomaisia kipuja ole ollut. Vuotta myöhemmin minulla todettiin ihan venhäallergia, joten olen ollut ruokavalion suhteen melko tarkka. Minulla ei ole ollut suurempia ongelmia jättää vehnää pois, nykyään kun korvaavia tuotteita on hyvin saatavilla. Aluksi varmasti vaatii vähän syynäämistä.

    Soijakastikkeiden kanssa sinun ei tarvitse hätäillä. Soijan valmistusprosessissa vehnä pilkkoutuu siten, ettei elimistö enää tunnista sitä vehnäksi. Joka keliaakikot voivat käyttää soijaa. Vain todella herkät vehnäallergikot voivat saada soijasta oireita.

    https://lihavastaonnelliseksi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Itsellekkin toi vehnän jättäminen liittyy suurelta osalta juurikin noiden vatsakipujen ja jatkuvan närästyksen vuoksi. Totuttelua vaatii, niinkuin kaikki uusi alkuun. Tsemppiä sinne kanssa, tämä terveellisesti syöminen tarvitsee välillä pientä kurinpalautusta. Se vaan niin heloosti luisuu sivuradalle.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ympäristön vaikutus muutokseen

Tulossa jäätelökesä

Polar Ignite, uusi ystäväni