Ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirja

Hei kuka viittii kirjata kaikki syömiset ylös. Sehän vie aikaa ja aika on rahaa. Mutta hei! raha ei merkitse kaikkea,  terveys menee kaiken edelle.

Otin nyt kuitenkin näin aluksi käyttöön FatSecretin ruokapäiväkirjan. Toimii muistuttajana ja kertoo vähän syömisen laadusta. Sovellus on muistutellut punnituksista jo yli vuoden ajan tasaisesti muutaman kerran kuukaudessa. Lukemaa ei vain ole kukaan kirjannut ylös. Mutta jos nyt...

En seuraa niinkään kaloreita, vaan hiilareitten, protskujen ja rasvojen suhdetta. 30%/30%/30% on mulle aika hyvä ja loput 10% vapaasti mihin osioon vaan.  Tämän totesin jo edellisellä kerralla.

Tarkoitus ei ole kirjata ruokia loppuelämän ajan, vaan hetkellisesti kurin palauttamiseksi. On niin monta laihdutuskuuria takana, että sitä muistaa jopa ruokien kalorimäärät ja pisteet. En halua laskea kaloreita, vaan oppia  itselle sopivan lautasmallin. Ja tällätä siihen ruokaa josta pidän ja joka sopii minulle.



Tällä kertaa en ajatellut kokeilla mitään erikoisia ruokavalioita tai ihmediettejä. Kokemusen rintaäänellä voin kertoa...ei toimi mulla. Tarkoitus olisi kuitenkin muuttaa ruokailutottumuksia  pysyvästi parempaan suuntaan.

Tahdon löytää ruokavalion, jolla vatsani voi hyvin. Ruokavalion pitää olla myös sellainen,  jota pystyy helposti noudattamaan epäsäännöllisten ruoka-aikojen vuoksi. Ja kyllä ruoka pääsääntöisesti täytyy olla helposti toteutettavissa, kun minulle tuo kokkaaminen ei ole ollut sitä mielipuuhaa. Vaikka eihän sitä tiedä, jos vaikka innostun...(En nyt kuitenkaan laske mitään tämän varaan.)

Olen kärsinyt jo pitempään vatsavaivoista ja närästyslääkkeitä on tullut popsittua jonkin verran. On tutkittu ja hutkittu. Mitään selvää ei ole löytynyt, joten löytyisikö apu lautaselta? Ainakin kannattaa kokeilla, eikö?

Ajattelin, että aluksi vehnäjauhot ja sokeri mahdollisimman vähälle ja sitten edetään vähän kerrallaan, kokeilemalla. En punnitse tai mittaa ruokia, mutta aluksi merkkaan päiväkirjaan silmämääräisesti arvioimalla syömäni ruuat. Uskon osaavani tämän. Ensikertaiselle suosittelen kuitenkin aluksi jonkin verran vaakan käyttöä.

" Menestyksestä oppii vähän, epäonnistumisesta paljon"

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ympäristön vaikutus muutokseen

Tulossa jäätelökesä

Polar Ignite, uusi ystäväni