Superfoodit kokeulussa

Maca

Uteliaana ihmisenä näitäkin oli pakko kokeilla. Saako superfoodeja syömällä supervoimat?Nämä jorinat supefoodeista perustuu omiin kokemuksiin ja siihen miten luulin niiden vaikuttavan minuun.

Minusta on kiva kokeilla uusia juttuja ja toisaalta, ei voi tietää, ennen kuin itse kokeilee. Kokemukseni ovat ihan mutu tuntumaa, koska minua ei ole tutkittu tämän osalta mitenkään.

Eka superfood, jota kokeilin oli Maca- jauhe. Sen luvattiin antavan lisää puustia jaksamiseen ja urheiluun. Piti auttaa hormonitasapainon ylläpitämisessä.  Itse en saanut apua jauheesta, en ainakaan huomannut eroa vanhaan. Kolme pussillista join sitä kaakaon kanssa, enkä siinä ajassa tottunut sen makuun. Maistui ihan  lantulta, josta en todellakaan pidä, en edes kaakaon kanssa. Ehkä se ei vaan sopinut minulle.

Sitten kokeiluun pääsi MSM-jauhe.
Lyhenne MSM tulee sanasta metyylisulfonyylimetaani, joka on rikkiyhdiste. Tätä esiintyy kehossamme luontaisesti. MSM-jauhe pitäisi olla hyvä iholle ja kynsille ja auttaa nivelvaivoihin.

Minullakin nivelkivut vaivasivat ja varsinkin polvet reistailivat. Juoksulenkin jälkeen jalat olivat kipeenä useamman päivän, joten oliko minun juoksuni juostu vai saisinko avun MSM jauheesta, joka lupaa apua näihin nivelkipuihinkin. Tukankin odotin vahvustuvan ja kynsien kasvavan. Tätäkin kokeilin kahdelta eri valmistajalta. Ehkä työni luonteen vuoksi kynnet pysyi lyhyenä ja polvet kipeänä. Toistaiseksi jatkan kävelylenkkejä. No eipä jäänyt tämäkään vakituotteeksi käyttöön.

Seuraavsksi kokeiluun päätyi vehnänoras.
Vehnänoras kasvatetaan vehnän siemenestä. Se sanotaan sisältävän paljon mineraaleja, kasvua edesauttavia aminohappoja, vitamiineja ja muita ravinteita. Vehnänoraalla on elimistöä puhdistava vaikutus ja sen pitäisi parantaa vireystilaa. Varmasti ihan hyvä, mutta kauhian pahaa taas. Ei jäänyt tämäkään käyttöön.

Luin lehdestä pakurikäävästä ja sitä piti suraavaksi saada. Siinä on paljon antioksidantteja ja se parantaa hapenottokykyä sekä sydämen ja verisuoniston toimintaa. Join teenä, jotta lisäisi vastustuskykyä ja torjuisi tulehduksia. Tätäkin ostin kahdelta eri valmistajalta. Toinen oli valmiita pusseja, joka minusta oli käytännöllisempi, ja toinen oli sellaista rouhetta. Iloinen yllätys oli, että tee ei maistunut pahalta. Jotenkin oli tullut mieleen ajatus, että mitä superfoodimpaa, sitä pahempaa.

No kaikesta huolimatta sairastuin todella pahaan tulehdustautiin. Outo bakteeri piti tulehdusarvot todella korkeena. Tosin pakurikäävän syytä se ei ollut. Mutta niin jäi pakuritkin pois käytöstä.

Sitten kaakaonipsit, tämä kokeilu jäi lyhyeen. En vain keksinyt missä käyttäisin näitä. Nämä päätyivät lopuksi roskiin.

Chiansiemenet ovat tällä hetkellä käytössä. Näitä käytän rahkan joukossa aamuisin ja  2–4 ruokalusikallisesta saat hyvin kivennäis- ja hivenaineita, rasvahappoja, proteiinia ja liukoista kuitua.  

Yksi parhaista superfoodeista on kookosöljy. Hyvän makuinen ja imeytyy nopeasti verenkiertoon ja antaa ehkä sitä kautta treeniin tehoja. Ainakin energiaa siitä saa, kun on rasvaa. Moni on saanut kookosöljystä avun painonhallintaan, mutta tässä minä kuitenkin tuskailen painoni kanssa. Öljy käy kuitenkin paistoöljyksi ja korvaamaan perinteiset rasvat ruuanlaitossa. Tai sitä voi lisätä vaikkapa kahviin.

Kookosrasvan terveellisyydestä on paljon ristiriitaista tietoa, kun kyse on kuitenkin kovasta rasvasta. Itse käytän silloin tällöin antamaan kookoksen makua ruokiin, esimerkiksi lättyjen kanssa. Ihovoiteena kookosrasva hyvä tuote.

Superfood


Mutta ehdottomasti parhaat superfoodit on mustikka, avocado ja pähkinät. Ne on säännöllisessä käytössä. Ja kaikki maistuu minun suussa hyvältä. Mustikat rahkaan, avocado kuppismoothieen ja pähkinät ihan sellaisenaan. Tai ihan miten vaan.

Avocado kuppismoothie:

1 avocado
1 prk rahkaa
n. 1,5 dl coconut maitojuomaa

Blenderissä sekaisin ja kuppiin. Päälle vielä chian siemeniä. Nam!

"Kaikki, mitä kaipaan on lämmin sänky, muutama ystävällinen sana ja supervoimat."


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ympäristön vaikutus muutokseen

Tulossa jäätelökesä

Polar Ignite, uusi ystäväni