Olisko se jo 7. viikko takana


No niin, loma on vietetty, hiihtäen ja lepäillen. Melkein joka päivälle riitti aktiviteettia, paitsi automatkat kohteeseen ja takaisin.

Vietimme viikon Vuokatissa. Enimmäkseen hiihdettiin, mutta mukaan mahtui myös lumikenkäilyä, uintia ja kuntosalia. Siis liikunta puoli oli kunnossa lomallakin.

Ei me veren maku suussa hiihdelty ja kuntoilu, vaan pääkoppa ja kroppa sai myös lepoa. Luonto ja mahtavat maisemat, kylpylässä saunominen, hyvän kirjan lukeminen, avannossa pulahtaminen, hyvä ruoka, siinäpä sitä on aineksia hyvään lomaan.

Mutta se ruoka, siinä kävi just niinkuin pelkäsin. Liikaa herkkuja ja mättöä. Juu aluksi menomatkalla otin salaatti annoksen, kun muut söi hampurilaiset. Ja ruoka muutenkin oli suhtkoht terveellistä,  paluupäivän hampurilaisateriaa ja yhtä pizzapäivää lukuunottamatta. Pizza muuten maistui tosi hyvälle.

Mutta vehnäjauhottomuus  ja sokerottomuus, siitä lipsuttiin ja pahasti. Latukahviloissa tuli kahvin kanssa nautittua kunnon pullat. Se vaan kruunasi jotenkin mahtavan hiihtolenkin. Juu ja en pode yhtään morkkista tästä.

Mutta tuo mässyn ja herkkujen syöminen iltasella olisi saanut jäädä vähemmälle, vaikka kyllä me yritettiin välillä tehdä vihannestikkujakin dipillä. 

Terveellinen elämä on välillä haasteellista ja tästä taas huomasi, kun elämä poikkeaa rutiineista, niin jo opitut tavat "unohtuu". Ja eineksiä syömällä tämä on vieläkin vaikeampaa.

Nyt alkaa paluu arkeen ja palaaminen terveellisempien patojen äärelle. Ja vaakalukemaa en tällä kertaa laita, koska se vaan masentaa kuitenkin. Se jää ensi viikkoon.

Nyt tsempataan ja nautitaan kauniista talvisäästä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ympäristön vaikutus muutokseen

Tulossa jäätelökesä

Polar Ignite, uusi ystäväni