Jaksaa, jaksaa....


Taas on viikko takana ja uskalsin käydä vaa'alla. Eipähän tuo paino juurikaan ole tippunut. Osa syy tietysti on tuo "vapaa" lomaviikko syömisen tarkkailusta. Mopo vaan keulii vaan niin helposti. Mutta nyt on viikko kuitenkin syöty taas kevyemmin.

Tämä ei todellakaan ole ihan helppoa, joten jotain on keksittävä. Tiedän kyllä, että tämä ikä ja hormonit on yksi syy, mutta nyt on löydettävä jotain keinoja painon junnaamisen katkaisemiseksi. Jos syö vähemmän kuin kuluttaa, niin pitäisi laihtua. Kai sitä vaan sitä syö enemmän, mitä luulee. Kai se on vaan kaivettava esille tuo ruokapäiväkirja, ja merkittävä siihen kaikki (ne pienetkin lipsahdukset).

Voihan se tietenkin olla liikunnan vaikutuksen yliarvioimisestakin. Ja täytyy kyllä tunnustaa, että tämä edellinen viikko on ollut lepsuilua liikunnan suhteen. Lomaviikko hiihdeltiin ja liikuttiin enemmän, ja minä vielä puolikuntoisena, joten se kostautuu nyt. Energiatasot ovat todella alhaiset, sohva vetää puoleensa.

Myös käsi ja jalka kiukuttelee. Tenniskyynerpää ilmoittelee jatkuvasti olemassa olostaan pienillä vihlaisuilla, joten salilla käsitreenit jää nyt vähemmälle. En halua siitä kivusta taas pitkäaikaista ystävää. Jalka rasittui oudoksestaan hiihdosta, mutta sen uskon paranevan itsekseen nyt kun hiihto jää vähemmälle.
Kivunkin huomasin vasta salilla treenejä tehdessä, ihmettelinkin vähän kun Vuokatissa ei vielä missään tuntunut tuo hiihtäminen.

Ruuan tekeminen on vähän tökkinyt ja eipä tainnut tulla kokkaamisesta uutta harrastusta. Olenkin ottanut käyttöön niitä alkuinnostuksen hurmiossa opeteltuja ruokia. Kasviskeitot, uunimunakas, tuorepuuro ja valmissalaatit, siinä nopea apu arkisiin ruokiin. Tietysti mukana on myös ihan kaikki perusruuat ja niiden kanssa vihannekset ja salaatit.

Usein juon pelkän kahvin, mutta välillä tekee mieli pullaa sen kanssa. Kahvipullana on toiminut välipalapatukat, ja niistäkin ne vähän pienemmät. Valintakriteerinä on toiminut lisätyn sokerin määrän vähyys ja mielellään saisi olla myös protskuja.


Tiesin ettei tämä tule olemaan helppoa, mutta kohta on kaivettava järeämmät aseet käyttöön. Ruokavalion muutos ei ehkä ole riittävä, kun perusasiat oli jo kunnossa. Täytyy nyt seurata viikko ainakin tuota ruokapäiväkirja ja katsoa mistä niitä kaloreita oikein tulee...

Oikein ihanaa ja talvista viikkoa kaikille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ympäristön vaikutus muutokseen

Tulossa jäätelökesä

Polar Ignite, uusi ystäväni