Terveellinen ruoka maksaa


No niin, nyt täytyy kyllä sanoa, ettei tämä terveellinen syöminen ihan halpaa ole. Kukkaro kevenee nopeasti. Varsinkin näin alussa kaappiin täytyy ostella uusia tuotteita. Siihen eines-laatikkoon ei tarvinut ostaa lisukkeita, kun nälkä lähti sillä pelkällä maksalaatikollakin.

Otetaan esimerkiksi makaroni, sen perinteisen makaronin tilalle olen jo aikaisemmin vaihtanut täysjyväversion, joka on tuplasti kalliimpaa. Saatikka se makaroni, jonka ostin kokeeksi tähän vehnättömään ruokavalioon. Vaalea riisi on korvattu tummalla vastaavalla.

Tämä sama ilmiö hinnan suhteen koskee lähes kaikkia tuotteita. Sokerijogurtit vaihdoin jo vuosia sitten rahkaan ja taas nousi ruokakorin hinta.  Myös erikoisruokavaliosta joutuu maksamaan huomattavasti enemmän. Minulle, kuten monille muillekkin, tuo laktoosi aiheuttaa vatsaoireita.

Itsellä myös juuresten käyttö lisää ruokalaskun loppusummaa. Kiireen takia tulee ostettua pakastekasviksia joita on helppo ja nopea käyttää ruuanvalmistuksessa. Tällä kuitenkun varmistan sen, että kasviksia tulee myös käytettyä.

Kaappiini on ilmestynyt myös erilaisia jauhoja korvaamaan vehnäjauhot, löytyy kookos-, manteli-, kaura- ja jyttejauhoja. Juu ja ei saa eurolla, niinku vehnäjauhoja tarjouksesta. Löytyy myös erilaisia pähkinöitä ja siemeniä. Ostinpa kokeeksi kvinoaakin, joka todellakin vaatii pientä totuttelua. No yksi pussi kuluu testatessa, joten aika näyttää jääkö käyttöön.

Tuntuu siltä, että kaurahiutaleet ja peruna ovat enää ne edulliset ruuat vanhaan verrattuna. No osa tuotteista on kuitenkin tullut ruokavalioon oman kokeilunhalun tuloksena, eikä mitenkään välttämättömiä, kuten nuo superfoodit, jotka ovat kuitenkin melko kalliita. Kuitenkin perusruoka on ihan normaalihintaista ja ruokakorin hintakin tasoittunee, kun löytyy nuo itselle hyväksi koetut tuotteet ja kokeilut on kokeiltu. Ja jäähän herkut vähemmälle, joten tasoittuu se ruokalasku niinkin.




"Ei hyvin syöden säästetä eikä säästäen hyvin eletä." - Suomalainen sananparsi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ympäristön vaikutus muutokseen

Tulossa jäätelökesä

Polar Ignite, uusi ystäväni