Ruokaa ja romantiikkaa?


Makaronilaatikko

Ei tässä kyllä romanttisia illallisia olla valmistettu. On opeteltu tekemään tavallista arkiruokaa. Ruokaa, jota helppo tehdä ja mikä valmistuu vaivatta. Nopeus on valttia. Hyvä maku on plussaa. Mikään gourmentkokki en ole ennenkään ollut, joten yhdesä yössä ei sellaiseksi synnytä.

Yhden päivän ateriat:

Aamu alkoi perinteisesti rahkatuorepuurolla:
100g rahkaa
1,5 dl ProPud pirtelöä
1 dl kaurahiutaleita

Lounaaksi söin
Jauhelihapastaa:
Naudan jauhelihaa 10%
Kikhernepastaa
Paseerattua tomattia
Mausteita ja
Lisukkeena coleslaw salaatti

Töissä ( 2 taukoa)
2 rahkaa ja ProPudia8

Iltapalana nautin lämppäreitä, eli
2 lämmintä voileipää :
2 siivua 100% kauraleipää
Kinkkuleikettä
2 Oltermanni siivua
Tomaattia

Ruokaäiväkirja osoitti, että suunnitelmien mukaan on menty. Hienoa tässä alkuprojektissa on se, että olen löytänyt ruuanlaiton uutena harrastuksena.

Nyt olen useampana päivänä kokeillut uusia reseptejä. Ruokia, joissa käytetään rohkeammin mausteita ja kasviksia. Ja hei, ne on maistunut suurimmaksi osaksi todella hyviltä. "Paskanmakumauste" on hävinnyt maustekaapista. Tai ainakin siirtynyt sinne peremmälle ruokakomeroon.

Viimeviikon uusi tuttavuus oli kikhernepasta. Se oli ihan hyvää ja toimii kyllä hyvin makaronin korvikkeena.



Makaronin tilalle haluan nyt aluksi vehnäjauhottoman version. Katson, jos tuo vatsa rauhoittuisi jättämällä vehnäjauhot vähäksi aikaa. Olen lukenut lehdistä ja netistä useammastakin artikkelista, että voisi auttaa vatsavaivoihin.

Vehnäjauhon vältteleminen vaatiikin vähän vaivaa ja tuotteiden tuoteselostuksien lukemista. Sitä on lisätty sellaisinkiin ruokiin, mistä ei heti arvais.  Ruisleipä, ranskanperunat, keitto- ja pataruokapussit, soijakastke ja paljon muita tuotteita.

Eli aikaa on kauppareissulle varattava. Toisaalta tämä on oiva tapa oppia uutta eri tuotteista. Tätä tietoahan tarvitsen myyjän työssäni. Erilaiset ruokavaliot ovat lisääntyneet ja niihin kohdistuneet kysymykset ovat yleistyneet. Joten menetetty aika ei mene siis hukkaan.


"Illalliskutsujen ihanteellinen osanottajamäärä on kaksi. Minä ja hyvä kokki." Nubar Gulbenkian

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ympäristön vaikutus muutokseen

Tulossa jäätelökesä

Polar Ignite, uusi ystäväni