Lisäbuustia pillereistä



Pähkäilen aina välillä, että tarvitsenko ravintolisiä normaalin ruokavalion lisäksi.
Normaalisti en varmaankaan, jos muistan syödä hyvin. Mutta koska ateriarytmi on ollut vähän epäsäännöllinen ja liian yksipuolinen, olen nappaillut pillereitä purkista epäsäännöllisen säännöllisesti.

Mielestäni tärkein olisi tuo D-vitamiini. Sitä tarvitaan, kun aurinko ei juurikaan jaksa näyttäytyä. D-vitamiinin sanotaan vahvistavan vastustuskykyä ja luustoa ja se toimii monien sairauksien ehkäisijänä. Tämä siis käyttöön.

Monivitamiinit  tarjoavat helpon ratkaisun, kaikki yhdestä pilleristä. Paras ratkaisu on tietysti valita kaikki itselleen tarpeelliset vitamiinit ja kivennäisaineet erikseen, mutta mistä tietää mitä tarvitsee, jos ei sitä tutkita. Joten käyttöön tämäkin. Ainakin kuuriluontoisesti, koska liika on liikaa näissäkin.

Monilla on ongelmia suoliston toiminnan kanssa. Itseäkin närästää ja vatsaa turvottaa, joten probiooteista voisi olla apua. Vastustuskykykin voisi parantua. Näitä yleensä syön kanssa kuuriluonoisesti ja ehdottomasti aina ennen antibioottikuuria. Viime kuurissa vatsastani kuoli kaikki pöpöt niin huonot kuin hyvätkin, joten kesti kauan saada vatsa edes jonkunlaisen kuntoon. Liekö se yksi syy nopeaan painon nousuun.

Magnesium on yksi aineenvaihduntamme tärkeimmistä kivennäisaineista, jonka saanti ravinnosta voi olla vähäistä. Näitäkin löytyy kaapista, mutta parasta ennen päiväys niissäkin on tainnut mennä jo. Tätä ostin suonenvetoon ja kramppeihin, mutta luin jostain myös vaikuttavan suotuisasti unensaantiin. Vois kokeilla taas.

Tärkeä lisä olisi myös kalaöljykapselit, mutta niiden kanssa on ollut ongelmana kauhea närästys. Tämän takia minulla on tilalla konjugoitu linolihappo eli CLA. En ole oikein löytänyt vatsalleni sopivaa kalaöljytuotetta. Joten syödään kalaa...

Ja sitten on vielä kaikki palautusjuomat, energiapatukat, superfoodit. Eläisköhän sitä pelkästään näillä? Taidan kuitenkin jatkaa ihan tavallisen ruuan syöntiä ja nappailla vain satunnaisesti pillereitä.



"Ainoa tapa pysyä terveenä on syödä sitä mitä ei halua, juoda sitä mistä ei pidä ja tehdä sellaista jonka mieluummin jättäisi tekemättä."
- Mark Twain

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ympäristön vaikutus muutokseen

Tulossa jäätelökesä

Polar Ignite, uusi ystäväni