4. Viikko meni jo...


No niin, neljä viikkoa takana. Paino ei juurikaan ole tippunut, vaan paremminkin noussut. Ei hätää, ote ei ole lipsunut. Tää on vaan välillä tälläista välillä.

Olen siis pitänyt sokerittoman ja vehnäjauhottoman linjan. Herkkupäivä on kuitenkin pidetty, mutta sipsien sijaan teinkin kasviksia dipattavaksi. Uutuutena maistoin paahdettuja ja suolattuja kikherneitä. No jaa, ei ne suolapähkinöiden veroisia ollut. Nameista en kuitenkaan ole kokonaan luopunut, joten suklaata nautin saksantuliaisten ja uutuuspatukan muodossa.

Ne jumalottoman kokoiset mässypussit jätin kuitenkin kaupan karkkihyllylle. En tiedä oletteko huomannut, kuinka paljon karkkipussien koko on isontunut vuosien varrella. Ja niitä isompia pusseja on suurin osa kaupan valikoimasta. Mutta minäpä olenkin alkanut pongailemaan uutuuskarkkeja, yritän siis löytää aina jotain uutta maistettavaa.

Viikonloppuna kokeilin vehnäjauhotonta ja sokeritonta leipomista. Pojan kokkailessa muille Runebergin torttuja, tein itse oman version kyseisestä pullasta. Nää on niitä leipomuksia, jotka toimii hyvin näinkin. Tuli hyvä, vaikka mitään kevyt tuotteita nämä ei olekkaan.

Niin ja se viimeviikon lupaus, lisää vihanneksia. No aamusin olen juonut lehtikaalilla höystettyä smoothieta. Ja olen lisännyt marjojen syöntä rahkan kanssa. Jotenkin noita kasviksia on vaikea lisätä noihin välipaloihin, ellen sitten vaihda tuota toista rahka-annosta salaattiin. Rahka on vaan niin nopea lusikoida naamariin lyhyellä kahvitauolla. Vapaapäivänä ei ole ongelmaa, kun voi tehdä kaksi ruokaa ja silloin tulee syötyä noita vihanneksiakin enemmän.

Vihersmoothie


Pikkuhiljaa tästä uudesta elämästä alkaa tulla tapa. Enää ei tarvi koko ajan miettiä mitä sitä söis seuraavaksi. Perusjutut, kuten vihannesten lisääminen ruokaan, menee jo aika rutiinilla. Ja ostoslistassa on oma vakipaikka vihanneksille ja juureksille.

Nyt en lupaa mitään uutta tulevalle viikolle, vaan pidetään nämä jo kerran luvatut. Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille.


"Kohtuus kaikessa - kohtuudessakin"

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ympäristön vaikutus muutokseen

Tulossa jäätelökesä

Polar Ignite, uusi ystäväni